Головна » Статті » Харчування дитини |
Всі горіхи і насіннячка гарбуза і соняшника відрізняються високою енергетичною цінністю, за рахунок великого вмісту білка і жиру. До того ж амінокислотний склад білків оптимально збалансований, а жири багаті вмістом цінних жирних кислот (40-60%). Особливе значення має вміст у горіхах і насінні мікроелементів (калій, фосфор, кальцій і магній) і вітамінів (А, В, Е). Крім позитивних якостей, слід врахувати і обмеження: Дітям до 3-х років не потрібно давати цільні насіння і горіхи. Горіхи - високоаллергенной продукт, тому їх слід вводити в раціон з обережністю; У дітей старше 3-х років вже виробляється необхідну кількість ферментів для засвоєння горіхів. Малюкам без алергічних реакцій, можливо, давати продукти з добавкою горіхів, наприклад, кашки або пюре, так як в них горіхи перетерті в пил. Важливо пам'ятати про те, що арахіс і мигдаль категорично не можна давати дітям в сирому вигляді. Один з найбільш високоаллергенних горіхів - це арахіс. Горіхи - дуже насичений продукт, який може негативно впливати на печінку і підшлункову залозу. Насіння соняшнику є головним постачальником жирних поліненасичених кислот. Зазвичай насіння дозволяється давати дитині віком від 1,5 років і старше. Потрібно подрібнити їх в кавомолці і посипати ними кашу або пюре. Варто також знати, що при термічній обробці насіння і горіхів втрачаються корисні властивості, тому краще їх підсушувати. Давати дитині насіння в цілісному вигляді дуже небезпечно - малюк може вдавитися. Важливо також пам'ятати про те, що будь-які насіння аллергічні. Тому потрібно стежити за реакцією організму на ці продукти. | |
Переглядів: 325 | |
Всього коментарів: 0 | |